editorial ianuarie 2018

        Înființarea primei agenții de asigurare din lumea noastră a fost probabil un răspuns la simțământul de nesiguranță pe care oamenii au început să-l simtă din ce în ce mai acut.  Putem recunoaște că și în zilele noastre, fiecare agenție de asigurări se zbate – contra cost bineînțeles – să ofere un oarecare confort psihic omului, în stresul lui de fiecare zi. În același timp nu putem să nu observăm că în ciuda prezenței lor peste tot, nesiguranța este la cote alarmante și într-o creștere de neoprit. Nu cunosc vreo agenție de asigurări care ar putea acoperi o catastrofă planetară sau cel puțin națională, și mai ales care să compenseze un naufragiu sufletesc.

editorial decembrie 2017

Creștinătatea sărbătorește luna aceasta în fel și chip nașterea Domnului Isus Hristos, intitulată impropriu “Crăciunul”, după povestea lui Moș Crăciun și fixată pe 25 decembrie – sărbătoare păgână dinspre perși a solstițiului de iarnă.  Dincolo de dată și de poveste însă, descoperim cu uimire și bucurie sfântă aurul înțelegerii că Mântuitorul S-a născut cu mai bine de 2 000 de ani în urmă pentru salvarea noastră. Meditația asupra acestui lucru este într-adevăr o sărbătoare cerească.

Domnul Isus n-a celebrat niciodată ziua nașterii Sale și nici nu a lăsat a se înțelege că apostolii ar fi trebuit să facă aceasta. Dar dacă cineva vrea să-și amintească frumos despre lucrul acesta, nu poate fi decât bine.

editorial noiembrie 2017

   O turmă și un Păstor este o expresie biblică atât de cunoscută și atât de mult folosită mai ales în ultima vreme, încât există riscul de a pierde semnificațiile ei mai profunde. Cu toate că reiese foarte clar din contextul biblic că Domnul Isus este Păstorul iar turma este constituită din credincioșii Lui, se observă în zilele noastre o mare confuzie în jurul adevărului rostit de Mântuitorul.

   O turmă și un Păstor – cuvinte care prezintă o imagine foarte frumoasă, și privite ca o profeție, aceasta include în împlinirea ei toate celelalte profeții ale Bibliei. Ceea ce ne atrage atenția este faptul că pentru contrafacerea ei se dă o crâncenă bătălie chiar sub privirile noastre azi.

More Articles...