A gândi în mod diferit

Într-o zi, un cowboy călărea pe calul său, când a întâlnit trei fraţi care se certau.
   - De ce vă certaţi? a întrebat.
   - Tatăl nostru a fost fermier, a răspuns cel mai în vârstă dintre fraţi. Când a murit, ne-a lăsat caii nouă, celor trei fraţi. Testamentul a fost clar. Eu trebuie să primesc jumătate din herghelie. Al doilea frate ia o treime, iar fratele cel mai mic se alege cu a noua parte din cai. Problema e că tata ne-a lăsat şaptesprezece cai.
   Dacă ştii un pic de matematică, ai putea să-ţi dai seama că problema fraţilor era imposibil de rezolvat. Saptesprezece nu poate fi împărţit nici în jumătate, nici într-o treime sau în nouă părţi.

Darul

Se povestește că un tânăr, singur la părinți, urma să-și încheie cu brio studiile academice. De luni de zile admirase o mașină expusă în vitrina unui magazin auto. Știa că tatăl lui își poate permite să cumpere o astfel de mașină, așa că și-a exprimat dorința să o primească în dar la absolvire.
    Ziua mult așteptată se apropia, însă fără ca tânărul să poată depista vreun semn că mașina mult visată va intra în posesia sa. O ușoară dezamăgire începuse să i se cuibărească în inimă.

Ioan 3 cu 16

Într-un oraș, într-o noapte geroasă, tocmai se stârnise un viscol. Un băiețel vindea ziare la colțul străzii, iar oamenii treceau când și când. Băiețelului îi era atât de frig încât nici nu mai încerca să mai vânda ziare. S-a dus la un polițist și l-a întrebat:
   - Domnule, știți cumva din greșeală un loc călduros unde ar putea dormi un băiat sărac în noaptea asta? Vedeți dumneavoastră, eu dorm ghemuit într-un colț, mai jos, pe alee, și e îngrozitor de frig acolo în noaptea asta. Mi-ar prinde bine un loc călduț unde să stau.

More Articles...