editorial iulie 2017
Dreptul de a alege
Revoluţia Franceză a răsturnat monarhia absolută proclamând “Libertate, Egalitate, Fraternitate”, şi a deschis o nouă eră în istoria lumii. În zilele noastre “Drepturile omului” este o încercare lăudabilă de a face ordine într-o societate stresată în care inegalitatea a ajuns un coşmar. Personalităţi cu minte luminată care legiferează egalitatea oamenilor, recunosc învăţăturile despre dreptate şi egalitate ale lui Isus Hristos, drept punct de reper.
În legătură cu cele spuse mai sus, o declaraţie biblică a lui Isus Hristos, poate surprinde: “Atunci, din doi bărbaţi care vor fi la câmp, unul va fi luat şi altul va fi lăsat.” (Matei 24. 4o). La prima citire, se pare că Isus prezice o nedreptate. Unde este aici principiul egalităţii ?
Este adevărat că la revenirea Domnului Hristos, unii vor fi luaţi la cer, alţii nu. Dar este de întrebat: cine face “diferenţa” ? Nu o face Dumnezeu, ci oamenii o fac. Tot Domnul Isus a spus: “…voi atrage la Mine pe toţi oamenii.” (Ioan 13. 32). Atracţia dinspre El vine în mod egal pentru toţi, şi în mod specific, unic pentru fiecare om. Ceea ce va determina deosebirea între oameni va fi răspunsul fiecăruia. La revenirea Sa, Domnul nu-i va lua cu El pe cei care atunci vor dori să fie luaţi, ci pe cei care acum se roagă şi se pregătesc pentru mergerea împreună cu El. În ziua aceea nu va mai fi nimic de hotărât, ci doar de imortalizat ceea ce omul alege acum, opţiunea fiecăruia devenind viaţă veşnică sau moarte veşnică.
Dacă azi forurile omeneşti se luptă pentru legiferarea drepturilor omului, Dumnezeu în înţelepciunea Sa le-a inclus în crearea omului, şi El le respectă. Nu va fi nici o eroare de decizie, Dumnezeu doar va confirma opţiunea omului. El ne-a iubit pe toţi la fel prin jertfa Fiului Său, şi sigur că I-ar plăcea să aibă pe toţi oamenii cu Sine. Dar…..
Este bine să preţuim acum dreptul nostru de a alege să fim luaţi împreună cu Isus la revenirea Sa.