Editorial

Influența libertății religioase

Numeroși susținători ai libertății religioase au afirmat de-a lungul timpului că aceasta este „fundamentală și este interconectată cu toate celelalte drepturi și libertăți”. Sunt cel  puțin de 7 căi prin care libertatea religioasă poate contribui la dezvoltarea durabilă.

 

1. Libertatea religioasă stimulează respectul, protejând mai mult de 84% din populația lumii, adică pe toți cei care se identifică cu anumite convingeri religioase. 

2. Libertatea religioasă reduce corupția, aceasta fiind una dintre premisele dezvoltării economice durabile. 9 dintre cele 10 cele mai corupte țări din lume impun restricții mari și foarte mari asupra libertății religioase.

3. Libertatea religioasă dă naștere păcii: reducerea violențelor și a conflictelor religioase care ar putea ține la distanță posibilii investitori și ar putea pune în pericol economia este un alt avantaj al cultivării libertății religioase.

4. Libertatea religioasă încurajează libertăți mai ample, deoarece libertățile sunt interdependente.

5. Libertatea religioasă dezvoltă economia: într-un mediu liber și competitiv, religia poate juca un rol important în dezvoltarea umană și socială. În prezent, grupurile religioase au devenit furnizori de servicii educaționale, medicale și sociale în țările din Africa și estul Asiei.

6. Libertatea religioasă „limitează restricțiile”, cultivând depășirea anumitor limite discriminatorii care însoțesc restricțiile religioase.

7. Libertatea religioasă crește încrederea, respectarea libertății religioase a angajatului poate îmbunătăți moralul angajaților, poate favoriza retenția de personal și poate contribui la rezolvarea conflictelor. Deși libertatea religioasă nu este singurul sau principalul element al dezvoltării durabile, acesta încurajează guvernele și angajatorii să ia în considerare și libertatea religioasă în elaborarea planurilor strategice, în managementul resurselor umane și în relațiile cu comunitatea. De altfel, aceasta este și dorința lui Dumnezeu, Cel care ne-a oferit tuturor acest drept.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.