Pentru minte și suflet

Un ajutor în ploaie

Era aproape de miezul nopții. O femeie în vârstă, de origine afro-americană se afla pe o autostradă din Alabama, cu mașina defectă, în timpul unei furtuni înfricoșătoare. Motorul se oprise și nu mai pornea, iar ea, disperată, trebuia să ajungă neapărat la destinație. Udă de sus până jos, se hotărî să oprească prima mașină care ar fi trecut pe acolo.

Un tânăr alb se opri să o ajute, în ciuda conflictelor dintre albi și negri care marcaseră anii ’60. Tânărul o luă și o duse într-un loc sigur, o ajută să ia legătura cu cine trebuia, și o urcă într-un taxi. În disperarea ei, femeia părea jenată că nu-i poate mulțumi cum se cuvine. Își notă adresa tânărului, îi mai mulțumi o dată și plecă.

Șapte zile trecuseră, când în casa tânărului se auzi soneria de la intrare. Spre surpriza lui, un televizor color de mari dimensiuni îi fu livrat direct, printr-o companie de transport. Avea și un bilet special lipit pe ambalaj. Pe el scria: “Profunde mulțumiri pentru ajutorul acordat pe autostradă. Ploaia nu numai că mă udase până la piele, dar îmi înecase și sufletul. Atunci ai apărut tu. Mulțumită ție, am putut ajunge la căpătâiul soțului meu care agoniza, cu doar câteva clipe înainte să-și dea duhul. Dumnezeu să te binecuvânteze pentru ajutorul pe care mi l- ai dat, și pentru binele pe care îl faci altora în mod dezinteresat. Cu sinceritate, soția celui ce a fost Nat King Cole”.

Nu aștepta nimic în schimb, și vei primi! 


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.