Pentru minte și suflet

Ioan 3 cu 16

Într-un oraș, într-o noapte geroasă, tocmai se stârnise un viscol. Un băiețel vindea ziare la colțul străzii, iar oamenii treceau când și când. Băiețelului îi era atât de frig încât nici nu mai încerca să mai vânda ziare. S-a dus la un polițist și l-a întrebat:
   – Domnule, știți cumva din greșeală un loc călduros unde ar putea dormi un băiat sărac în noaptea asta? Vedeți dumneavoastră, eu dorm ghemuit într-un colț, mai jos, pe alee, și e îngrozitor de frig acolo în noaptea asta. Mi-ar prinde bine un loc călduț unde să stau.

   Polițistul s-a uitat la băiat și i-a răspuns: 
   – Du-te pe strada asta la vale și vei ajunge la o casă alba mare. Când ajungi acolo, să bați la ușă și când îți va deschide să spui doar Ioan 3 cu 16 și te vor lăsa să intri.
  
Și așa a si făcut. A urcat treptele, a bătut la ușă și după câteva clipe i-a deschis o doamnă. Băiatul s-a uitat la ea și a zis:
    – Ioan 3 cu 16.
   Femeia i-a zis:
   – Intră, fiule. L-a luat înăuntru și i-a arătat un leagăn în fața unui șemineu pe care să se așeze și a plecat. Băiatul a stat acolo un timp, gândindu-se: Ioan 3 cu 16? nu înțeleg ce înseamnă, dar cu siguranță încălzește un băiat înghețat!
   
Puțin mai târziu ea s-a întors și l-a întrebat:
   – Îți este foame?
  
El a răspuns:
    – Ei bine, doar un pic. Nu am mâncat de câteva zile și cred că aș putea da gata un pic de mâncare. Femeia l-a invitat în bucătărie și l-a invitat să se așeze la o masă plină cu bucate. A mâncat și iar a mâncat până ce nu a mai putut. Apoi s-a gândit: Ioan 3 cu 16? nu înțeleg ce înseamnă, dar cu siguranță satură un băiat înfometat!
  
Apoi l-a chemat sus într-o baie unde se afla o cadă imensă plină cu apă caldă și a stat acolo ca să se înmoaie puțin. După ce s-a spălat, s-a gândit: Ioan 3 cu 16? nu înțeleg ce înseamnă, dar cu siguranță curăță un băiat murdar! Băiatul nu mai făcuse niciodată o baie cu adevărat. Singura baie care a făcut-o vreodată a fost când stătea lângă un hidrant care era deschis.
    Femeia l-a luat apoi și l-a dus într-un dormitor, l-a infășurat cu un cearșaf, l-a pus pe un pat, l-a învelit cu o pătură până la gât, l-a sărutat de noapte bună și a stins lumina. În timp ce stătea în întuneric și privea afară pe fereastră cum ningea în acea noapte geroasă, s-a gândit: Ioan 3 cu 16? nu înțeleg ce înseamnă, dar cu siguranță odihnește un băiat frânt de oboseală!
   
Dimineața, femeia a venit sus și l-a luat din nou în bucătărie, la acea masă plină de bucate. După ce a mâncat, ea l-a luat din nou și l-a așezat în acel leagăn, în fața șemineului și a luat o Biblie. S-a așezat în fața lui, uitându-se la fața lui inocentă:
   – Înțelegi tu ce înseamnă Ioan 3 cu 16? l-a întrebat ea gentil.
   El a răspuns:
   – Nu, doamnă, nu înțeleg. Am auzit prima oară cuvintele acestea aseara, când polițistul mi-a zis să le folosesc. Ea a deschis Biblia la Ioan 3 cu 16 și a început să-i vorbească despre Isus. Chiar acolo, în fața acelui șemineu, băiatul și-a predat inima lui Isus. Stând acolo, s-a gândit: Ioan 3 cu 16? nu înțeleg ce înseamnă, dar cu siguranță salveaza un băiat pierdut!


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.