Editorial

Editorial octombrie

Celor mai mulţi dintre noi nu ne sunt indiferente opiniile semenilor noştri cu privire la noi înşine, ba mai mult căutăm cu ardoare să le aflăm. Vrem să ştim, din interes sau din curiozitate, ce a zis unul sau altul, duşmanul sau prietenul, şeful, preotul, judecătorul, vecinul… Ne gândim că de acel “zis” ar putea depinde binele nostru, deşi “zisul” omului se poate schimba de la o zi la alta.

N-ar fi însă de folos pentru noi să cunoaştem şi ce a zis Dumnezeu ?   Mai ales că ce a zis El nu se schimbă şi este sigur spre folosul nostru.  De unde şi cum putem afla ce a zis El ?

Este atât de uşor de aflat!  Cel puţin tot atât de uşor şi la îndemână precum deschidem radioul, televizorul, un ziar, o revistă, o carte ca să aflăm ce a zis unul sau altul. Dacă deschidem Biblia şi citim, aflăm ce a zis Dumnezeu.  Biblia ne arată ce a zis Dumnezeu omului prima dată când l-a creat, apoi ce i-a zis după ce n-a ascultat. Şi tot aşa, timp de patru mii de ani s-a strâns în această Carte ce a zis Dumnezeu în tot felul de împrejurări ale istoriei lumii.  Când Dumnezeu a trimes pe pământ pe Fiul Său, Mântuitorul nostru Isus Hristos, ne-a vorbit prin El.

Noi, oamenii care ne respectăm pe noi înşine, ţinem neapărat să ştim ce a zis nu ştiu ce savant despre nu ştiu ce problemă, sau o altă celebritate cu care se laudă toţi şi e ruşinos dacă nu ştim. Oare ne ruşinăm tot atât de mult dacă nu ştim ce a zis Isus Hristos despre noi şi despre mântuirea noastră?  Câte tragedii ale istoriei ar fi fost evitate dacă oamenii ar fi ştiut şi ar fi ascultat ce a zis Dumnezeu şi nu Nero, Hitler, Stalin şi atâţia alţii. Ne este de folos să ştim ce a zis Dumnezeu la început de lume, ce a zis El pe Muntele Sinai în flăcări, ce a zis El prin Fiul Său murind pentru noi, ce a zis El pentru cei de la sfârşit de lume.  Deschide Biblia şi vei fi întâmpinat simplu şi iubitor cu exact ceea ce-ţi trebuie.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.