Editorial

editorial noiembrie

Dintre lucrurile frumoase despre care ştim, şi despre care am putea să vorbim, cu siguranţă că iubirea lui Dumnezeu pentru noi ar fi lucrul cel mai minunat.   Oare de ce vorbim atât de puţin despre ea ?

Într-o statistică asupra discuţiilor oamenilor de zi cu zi pe subiecte, pe durată, în presă, în media, pe computer….  Oare pe ce loc s-ar afla dragostea lui Dumnezeu pentru noi ?    Dar dragostea noastră pentru El ?  Probabil că pe un loc mai pe la urmă, într-un procent nesemnificativ pentru a mai intra în tabelele statistice.

La nivel ceresc însă, lucrurile stau cu totul altfel. Dragostea este tema principală, orice discuţie cerească spunând despre dragostea lui Dumnezeu pentru neamul omenesc.

Dacă în cer lucrurile stau astfel, de ce n-am aşeza şi noi subiectul cu privire la iubirea lui Dumnezeu, mai în faţa intereselor noastre, mai în fruntea preocupărilor noastre. Să nu avem teamă că ne-ar putea afecta în vreun fel fericirea, bunăstarea, cariera…

Nu greşim dacă spunem că Dumnezeu întâi ne-a iubit şi apoi ne-a creat. El nu putea să creeze fiinţe pe care să nu le iubească.  De asemenea, nu greşim dacă spunem că Dumnezeu ne-a iubit, şi de aceea ne-a salvat.  El nu putea să salveze fiinţe pe care nu le iubea.  Aşa cum este văzută şi înţeleasă la cruce, iubirea lui Dumnezeu este ca un cort al fericirii pe care El îl întinde din veşnicii şi până în veşnicii peste toate fiinţele pe care le-a creat şi în special peste neamul omenesc căzut, a cărui răscumpărare L-a costat atâta jertfă cât noi nu putem pătrunde.

Oare de ce ne-a iubit ?  Pentru că L-am răstignit ?  Pentru că unii spunem că El nu există ?   Pentru că nu-L ascultăm ?  El ne-a iubit fără motiv. El ne-a iubit doar pentru că  “Dumnezeu este iubire”.  De aceea nu există nici un motiv pentru care noi să nu-L iubim.

Ce bine ar fi dacă am face, un legământ de dragoste cu El !  De fapt, ar fi nevoie de făcut doar dinspre noi către El, pentru că dinspre El spre noi este făcut deja. Cel mai frumos răspuns al nostru la dragostea Lui, este dragostea noastră pentru El, cu toată inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul, cu toată puterea noastră…


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.