Editorial

Editorial martie 2017

Când oamenii au spus că nu există Dumnezeu, haosul s-a instalat deja, fiind nevoie doar de ceva timp ca să se dovedească tragedia acestei “constatări”.  Atunci când oamenii ajung să creadă că există mai mulţi dumnezei, care diferă de la popor la popor, de la religie la religie, de la om la om, confuzia este de nedescris. În această complicată realitate filozofică şi religioasă, a apărut ideea că de fapt există un singur Dumnezeu şi o sumedenie de închinări diferite.  Imposibilitatea oamenilor de a reduce cu forţa toate felurile de închinare la una singură sau la niciuna, a dat naştere la ideea că toţi oamenii se închină unui singur Dumnezeu, dar în chip diferit.  Nimic mai fals.  Un singur Dumnezeu nu poate cere şi primi decât un singur fel de închinare.

Logica omenească potrivit căreia există un singur Dumnezeu, dar că oamenii, fiind diferiţi prin “culturile lor”, îl percep în mod diferit, pe căi diferite, prin manifestări diferite, dar că tot la El se referă, este ispititoare.  Să fie chiar aşa ?  Că există un singur Dumnezeu, este corect.  Dar a spune că El este Dumnezeul tuturor religiilor este greşit. Iar că te poţi închina oricum, că tot la El ajunge închinarea, este tragic.

Este un lucru urât ca cineva să urască şi să persecute pe fratele său din pricina închinării lui diferite.  Cel mai responsabil lucru este să facem cunoscut fratelui nostru că Dumnezeu a lăsat scris cum trebuie să se închine omul. Convieţuirea aceasta într-o federaţie religioasă planetară în care fiecare să spună celuilalt frumuseţea închinării sale, şi pe urmă toate laolaltă să se confrunte cu standardul divin pe care Dumnezeu l-a hotărât, ar da o speranţă de proclamare a adevărului.  Dar legea oamenilor, legea “majorităţii”, va intra în funcţiune automat, sacrificând pe cei puţini în interesul celor mulţi.

La urma urmei, de unde ar putea cineva  să ştie care este închinarea adevărată ?  Biblia zice:  “Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu.” (Ioan 7. 17).   Dacă vrem, vom cunoaşte.  Dumnezeu va găsi o cale să spună fiecăruia ce fel de închinare aşteaptă. 


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.