Editorial

editorial noiembrie 2017

   O turmă și un Păstor este o expresie biblică atât de cunoscută și atât de mult folosită mai ales în ultima vreme, încât există riscul de a pierde semnificațiile ei mai profunde. Cu toate că reiese foarte clar din contextul biblic că Domnul Isus este Păstorul iar turma este constituită din credincioșii Lui, se observă în zilele noastre o mare confuzie în jurul adevărului rostit de Mântuitorul.

   O turmă și un Păstor – cuvinte care prezintă o imagine foarte frumoasă, și privite ca o profeție, aceasta include în împlinirea ei toate celelalte profeții ale Bibliei. Ceea ce ne atrage atenția este faptul că pentru contrafacerea ei se dă o crâncenă bătălie chiar sub privirile noastre azi.

   Biblia zice că va fi o turmă și un Păstor, iar oamenii se grăbesc să facă ei o turmă și să înscăuneze ei un păstor. Ideea de unire bântuie lumea noastră dorindu-se o congregație planetară sub o singură comandă.

   Este de subliniat însă că Biblia nu vorbește despre o turmă făcută prin unire, și nu spune “uniți-vă!”. Unii dintre noi ne amintim lozinca Proletari din toate țările uniți-vă! Cum ar suna o lozincă ecumenică de felul Creștini din toată lumea, uniți-vă!? Întreb: De ce este nevoie de unirea creștinilor? Dacă nu sunt uniți mai sunt creștini? Se poate vorbi despre “creștini neuniți”? Probabil că unii ar răspunde că unirea face puterea. Este adevărat, dar nu de putere are nevoie creștinătatea, lumea, ci de iubire.

   Biblia nu zice să ne unim. Ea zice să fim una, ceea ce este altceva. Sigur că o ofertă de unire mondială pare atrăgătoare: toți în pace, toți la fel, o singură monedă, o singură religie, un fel de “libertate, egalitate, fraternitate” într-o nouă eră…  Aceasta ar însemna un paradis doar în promisiuni, nu și în realitate.

   Problema care se ridică este: dacă turma ar fi formată din toată populația pământului, păstorul cine ar fi? Ar fi unul din turmă? Aceasta ar fi o mare eroare. Păstorul nu trebuie ales, deoarece este Unul singur, Cel ce Și-a dat viața pentru turmă, Domnul Isus Hristos.

   Ca să fim una, trebuie doar să-L urmăm pe Isus. Așa s-ar împlini rugăciunea: Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine și Eu, în Tine, ca și ei să fie una în Noi… (Ioan 17: 21).


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.